Over Eoly Energy

Groene energie

Over Eoly Energy

Samen in één generatie naar 100% hernieuwbare energie

Word coöperant

Investeer mee in groene energie

Eoly in je buurt

Ontdek waar je ons kan terug vinden
Waar ben je naar op zoek?
[custom-search]

Eoly Energy op windkracht 10

Het verhaal van Eoly Energy start met Colruyt Group. Het duurde niet lang voor deze groep van duurzame Belgische ondernemers zijn eigen groene energie opwekte. In 1999 was de eerste windturbine in Halle een feit. In 2012 richtte Colruyt Group WE Power op om alle hernieuwbare energieprojecten te groeperen. Drie jaar later werd de NV omgedoopt tot Eoly, de eigen duurzame energieproducent en -leverancier. En omdat propere, hernieuwbare energie iedereen ten goede moet komen, volgde ook Eoly Coöperatie. Om zo omwonenden te betrekken en mee te laten beslissen.

Om Eoly nog meer wind in de zeilen – of wieken – te geven, kreeg het een nieuwe naam ‘Eoly Energy’ en maakt het nu deel uit van Virya Energy. Virya Energy bundelt alle activiteiten in hernieuwbare energie. Voor een maximale uitwisseling van kennis en technologie én maximale schaalvoordelen. Eoly Energy beheert nu 17 windturbines verspreid over heel België, waarvan 2 voor Eoly Coöperatie.


Alle PROJECTEN


Windturbines

Coöperatie

Waterstof

Waterstof

Om maximaal gebruik te maken van groene stroom, zetten we in op waterstof. En dat al sinds 2012. Het is een bijzonder geschikte energiedrager. Waait de wind op volle toeren en is er een energieoverschot? Dan kunnen we die opslaan in waterstof. En het beste van al? Geen fijn stof of CO2. In 2016 bouwden we onze eerste productie-installatie in Halle. Momenteel zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een volledig nieuwe waterstoffabriek voor Virya Energy in Zeebrugge. Ons doel? 4000 ton groene waterstof per jaar produceren. 


MEER OVER WATERSTOF

Zorgeloos investeren in de energie van de toekomst?

Wil je investeren in een betere toekomst én een interessante, veilige belegging? Als coöperant word je eigenaar van een stukje windturbine en deel jij mee in de winst. En dat zonder groterisico’s. Eoly Coöperatie werkt namelijk samen met Eoly Energy voor de bouw en exploitatie van windturbines. Het risico en de financiering van de ontwikkeling wordt door Eoly Energy gedragen. Bovendien worden de opbrengsten en de kosten over alle windturbines van een windpark gedeeld. Zo kan jij met een gerust hart investeren in de toekomst, voor jezelf en voor de volgende generaties.


Word coöperant

Eoly_Co
Eoly_Verkoop

Steeds op zoek naar geschikte locaties

Heb je een vrij liggend terrein in landbouw- of industriegebied of een heel groot dak boven een industrieel pand waar nu niets op gebeurt? Misschien is het de ideale plek voor een windturbine of zonnepanelen. Zo kan je letterlijk meebouwen aan het energielandschap voor de toekomstige generaties. Geef ons een seintje en wij zullen je aanbod vrijblijvend onderzoeken.


CONTACTEER ONS

https://youtu.be/ltg_VoqmeLEhttps://youtu.be/C6FYVIfrH4A